O nas

Piekarnia Omar

Zakład Piekarniczy OMAR to działalność jednoosobowa
funkcjonująca na rynku od ponad 30 lat. Początki
piekarni opierały się na produkcji pieczywa świeżego
dostarczanego bezpośrednio do małych klientów
detalicznych. Z czasem zakład rozrastał się zmieniając
jednocześnie profil swojej produkcji. Obecnie w zakładzie
produkowane jest pieczywo w półzapieku, które następnie
jest głęboko mrożone i przechowywane w warunkach
mroźniczych.

W ofercie piekarni znajdują się różnego rodzaju
chleby, chleby foremkowe, bułki, pieczywo kanapkowe
oraz przede wszystkim pieczywo rustykalne, ręcznie
zawijane, które stanowi produkt przewodni Piekarni
OMAR. Prężnie rozwijającą się grupą są również produkty
EKO, które zdobywają coraz większe uznanie w oczach
klientów dążących do prowadzenia zdrowego stylu życia
i pragnących wartościowo się odżywiać.

Kadra zakładu dokłada wszelkich starań, aby zaoferować
swoim klientom produkty zdrowe, smaczne, wartościowe
i produkowane z najwyższej klasy naturalnych surowców.

 

 

 

 

Zakład Piekarniczy „OMAR” jest członkiem Stowarzyszenia Producentów Pieczywa, które powstało z inicjatywy przedstawicieli producentów pieczywa oraz podmiotów związanych z przemysłem piekarniczym w Polsce. Misją Stowarzyszenia jest promocja pieczywa jako elementu zbilansowanej diety
oraz podnoszenie świadomości konsumentów na temat zalet pieczywa świeżo wypiekanego i korzyści wynikających z jego spożywania.

Elementem działań edukacyjnych jest strona www.swiezowypieczone.pl na której można znaleźć szereg praktycznych informacji na temat m.in. tego jak powstaje dobrej jakości pieczywo, jakie są zalety jego spożywania oraz jak właściwie czytać etykiety. Strona powstała dzięki merytorycznemu wsparciu Instytutu Żywności i Żywienia.

Nasze linie produkcyjne:

 

LINIA RADEMAKER

  • wydajność około 2 ton ciasta na godzinę
  • możliwość dodatkowej ręcznej obróbki wyrobów
  • linia zakończona piecem kamiennym o łącznej powierzchni 200m2
  • linia wyposażona w roboty tnące
  • możliwe produkty: bułki kwadratowe, półbagietki, bagietki, twisty, pieczywo roladowe, itp.

 

 

 

LINIA RONDO

  • wydajność około 1 tony ciasta na godzinę
  • możliwość dodatkowej ręcznej obróbki wyrobów
  • możliwość pieczenia produktów w piecu kamiennym lub w piecach obrotowych
  • możliwe produkty: bułki w kształcie rombu, bułki w kształcie litery D, burgery, kanapki, słodkie bułki, itp.

 

 

 

LINIA HATON

  • wydajność około 1 tony ciasta na godzinę
  • produkty wypiekane w kamiennym piecu
  • możliwe produkty: pieczywo owalne, pieczywo w kształcie cygara

 

 

 

LINIA BENIER

  • wydajność około 1 tony ciasta na godzinę
  • produkty wypiekane w piecach obrotowych
  • możliwe produkty: chleb foremkowy

1993

Początek działalności, produkcja pieczywa świeżego

2007

Wprowadzenie norm systemu HACCP

2008

Rozpoczęcie produkcji pieczywa mrożonego

2009

Pierwszy udział jako wystawca na targach Anuga w Kolonii

2010

Rozpoczęcie produkcji certyfikowanych produktów ekologicznych

2015

Budowa własnego magazynu mroźniczego

2015

Uzyskanie pierwszego certyfikatu BRC

2017/2018

Budowa nowej hali produkcyjnej z nowoczesnym zapleczem technologicznym

2019

Uzyskanie pierwszego certyfikatu IFS

Nasze mocne strony

  • Elastyczność w projektowaniu produktu pod indywidualne potrzeby klienta oraz szybkość w podejmowaniu decyzji handlowych
  • Szeroka gama produktów wzbogaconych naturalnym zakwasem produkowanym na terenie piekarni
  • Do dyspozycji ponad 170m² powierzchni wypiekowej pieca kamiennego pozwalającego uzyskać produkty o unikalnym charakterze
  • Możliwość poziomego nacinania produktów wstępnie przygotowującego je pod usługi gastronomiczne
  • Produkcja wyrobów składanych ręcznie co nadaje im niepowtarzalny rustykalny wygląd
  • Posiadamy certyfikat EKO dający nam możliwość produkcji wyrobów ekologicznych

Zmiana logo

1993 - 2017

2017 - ...